begin contact


woningen
bedrijfspanden
woonarken
aangeboden
aanmelden
zoekopdracht
zoekopdrachten


bemiddelingen
taxaties
bouwbegeleiding en
aankoopkeuring

beheer en vastgoed


hypotheken
kredieten

links


woonarken

Woonboten zijn grofweg te onderscheiden in twee soorten, al hanteert de gemeente Amsterdam nog een derde (sub)soort.

Het eerste type is het woon SCHIP, een oud binnenvaartschip waar de laadruimte is verbouwd om een aanvulling te bieden op de (te)kleine schipperswoning achterin het schip. Veel van deze schepen stammen uit het eerste kwart van deze eeuw en zijn vaak van staal of ijzer.

De subsoort die Amsterdam hanteert is het woon VAARTUIG, een woonboot die is gebouwd op de romp van een oud binnenvaartschip of dekschuit. Bij deze categorie zijn de originele luikenkap en stuurhuis geheel vervangen door een opbouw die alleen bedoeld is om in te wonen. Voor deze soort is onlangs de bijnaam 'schark' verzonnen, schuit van onder en ark van boven.

Het derde type is de woonARK, een woonboot die als zodanig is ontworpen zonder vaarpretenties, een drijvend huis. Deze arken zijn gebouwd op rechthoekige bakken, vroeger van staal, tegenwoordig meestal van beton. De betonnen variant heeft als voordeel dat het casco nagenoeg onderhoudsvrij is terwijl alle andere woonboten regelmatig uit het water gehaald moeten worden voor inspectie en behandeling tegen roest. De opbouw van de arken is vaak in hout uitgevoerd, hoewel er ook in Amsterdam woonarken liggen met een gemetseld stenen huis.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Osdorperweg 516B | 1067 SX Amsterdam | Tel: 020 428 8876 | Fax: 020 624 9408